Auto-importeurs slaan handen succesvol ineen om mbo-docenten te professionaliseren

Nieuwsbericht

Auto-importeurs slaan handen succesvol ineen om mbo-docenten te professionaliseren

16 februari 2017

Op initiatief van RAI Vereniging zijn in 2016 bijna alle auto-importeurs samengekomen om een exclusief trainingsaanbod voor mbo-docenten samen te stellen. Zij hebben zich gecommitteerd om mbo-docenten ‘state-of-the-art’ bij te gaan scholen. In de eerste helft van 2017 start een pilotgroep van auto-importeurs met het aanbieden van trainingen. Het gaat hierbij om Louwman & Parqui, Mitsubishi, PON en Volvo. De andere merken volgen de tweede helft van 2017. De onderwerpen zijn daarbij: elektrische aandrijving, actieve veiligheidssystemen, FCEV, ICE diesel motormanagement, ICE benzine motormanagement, signalen en netwerken.

Gaat u een importeurstraining volgen? Dan kunt u aan het einde van de dag de presentatie ook op USB-stick meekrijgen. U kunt het geleerde dan direct in uw onderwijspraktijk toepassen.

SML is door de auto-importeurs gevraagd hier regie op te voeren. Het voordeel voor de scholen, is dat zij via de loketfunctie van SML indirect toegang tot de auto-importeurs krijgen. Het voordeel voor de auto-importeurs is dat een helder centraal aanspreekpunt zeer ontlastend voor hen werkt. Naast een ‘state-of-the-art’ trainingsaanbod ook een echte win-win situatie dus!